Kapcsolat

Chillout House

Cím: 9681 Sótony,
Fő utca 30.
Telefon:
+36-20/450-0350
E-mail:
narnoldn@freemail.hu
Megközelítés


Sárvár

Sárvár természeti szépségeivel, kulturális rendezvényeivel, fesztiváljaival, változatos szabadidős elfoglaltságaival minden korosztály számára igazi kikapcsolódást kínál.

A város központjában lévő Nádasdy-vár jellegzetes kaputornyával és a várárkon átívelő boltíves hídjával a nemzeti örökség része. A várat a 13. században építették, majd több átépítés után a 17. században a Nádasdyak építették ki reneszánsz várkastéllyá. Legnagyobb látványossága díszterme, melynek freskóit 1653-ban és 1769-ben festették. A vár ad otthont a Nádasdy Ferenc Múzeumnak és a város művelődési központjának is. A vár belső udvara a jó idő beköszöntével kulturális programoknak, fesztiváloknak, szabadtéri koncerteknek és vásároknak ad otthont.

A vár mellett 16 hektáros területén található a 16 hektáros Arborétum, ahol számos növényritkaság, 350-nél több fa- és cserjefaj található; tiszafái és kocsányos tölgyei több száz évesek.

A város főterén, a városháza épületének oldalán a több, mint 20 kisebb harang kedves térzenével szórakoztatja a látogatót. A tér közepén játékos szökőkút áll, mely a város és a vizek szoros kapcsolatát idézi.

A tér meghatározó épülete a Szent László plébánia templom. A Szent László királynak szentelt római katolikus temploma középkori eredetű; 1645-ben a Nádasdyak építtették át. A Rákóczi-szabadságharcban a templom elpusztult, és 1732-ben barokk stílusban építették újjá. 1830-ban klasszicizálták, utoljára 1926-ban építették át. Előtte áll az 1701-ben készült Krisztus-oszlop.

Részletesebben a városról és nevezetességeiről itt olvashat.

Útvonalterv a sótonyi Chillout House-tól Sárvárig (mindössze 9 km):

Foglalja le szállását Kemenesháton, Sárvár mellett a sótonyi Chillout House-ban!

Sárvár + 3

Vissza az előző oldalra!
Chillout House - Magyar